Bemutatkozás

Diplomámat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építész karán szereztem. Már tanulmányaim alatt igyekeztem sok szakmai tudást szerezni, kipróbálni magam számomra új területeken, minél többet tanulni és ellesni a már gyakorló építészektől, tapasztalatokat gyűjteni. Így a kötelező gyakorlatok után részt vettem pl. egyetemi építőtáborban, ahol kis léptékű projekteket kivitelezhettem. Emelett lehetőségem nyílt néhány diáktársammal egy kis település számára egy meglévő épület közösségi épületté alakítását megtervezni, mely során a pályázati lebonyolításban is segítettünk. Ezután egy évet Németországban is dolgoztam, építész és belsőépítész irodákban.

Az egyetem után is a tapasztalatszerzés és tanulás volt a fő motivációm, hogy minél sokrétűbb projektekben tudjak részt venni, illetve a különböző munkafázisokat is megismerjem, önállóan elsajátítsam. Szerencsésnek mondhatom magam, amiért ezeket a lehetőségeket meg is kaptam, számos neves irodában dolgozhattam, kiváló építészektől tanulhattam és változatos projekteken működhettem közre, itthon és külföldön egyaránt.

Ezekből a tapasztalatokból és tudásból merítve indítottam el saját vállalkozásomat.

Kitartó vagyok és precíz, önmagammal szemben szigorúan maximalista. Addig nem pihenek meg, amíg nem alakul ki az a koncepció / terv, amivel a Megbízó és én is teljes mértékben elégedettek vagyunk. Ebben nincs kompromisszum. Nem számít, mennyi verziót kell ehhez megtervezni és átbeszélni, a lényeg, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyet a Megbízó megálmodott – vagy akár felül is tudja múlni azt. Minden munka során fontosnak tartom az alázatot, mind a Megbízó, mind a feladat irányába. Célom, hogy minél jobban rá tudjak hangolódni Megbízóimra, és a kérések, igények mögötti miérteket is megértsem, hogy a legjobb válasz születhessen.

Törekszem arra, hogy minden munkámmal maradandó értéket teremtsek, a fenntarthatóság és a helyi, egyedi értékek figyelembevételével, tiszteletben tartásával. Alapvető cél az egészséges és jól működő életterek létrehozása
– a legkisebb megbízásoknál is.

Péczka Szilvia építész

Amire számíthatsz a közös munka során

  • egyedi tervezés
  • fenntartható, környezetbarát szemlélet
  • energiatakarékos, rezsibarát fókusz
  • funkcionalista téralakítás
  • tervezői alázat és
  • maximalizmus
  • VR bejárható modell

„… Egy elhivatott tervezőt ismertünk meg benne amellett, hogy nagyon pozitív, jó embernek gondoljuk, ami nem utolsó szempont az eredményes együttműködéshez, bizalom kiépüléséhez.”

— Adri és Ádám